Friendly Robotics presenterar Robomow RL 2000: Marknadens ”grönaste” robotgräsklippare.

  Stockholm, 21 mars 2011 – Det som göms i snö kommer som bekant fram i tö. För många innebär detta att det snart är dags att damma av den gamla gräsklipparen och traska runt i bensinångor i ett par timmar för att gräsmattan inte ska förvandlas till ett tovigt monster.

  Ett alternativ är att låta Robomow RL 2000 sköta jobbet åt dig istället. Som en av marknadens mest miljövänliga robotgräsklippare är den gjord av återvinningsbara delar och drivs enbart av el. Den klipper en gräsmatta på upp till 2000 kvadratmeter utan problem. Du kan själv ställa in allt från hur ofta och när på dygnet den ska klippa, till klipphöjd på gräset.

  Göder din gräsmatta genom gräsåtervinning
  Alla Robomow-modeller klipper enligt en välbeprövad gräsåtervinningsmetod, som i korta drag innebär att man låter det klippta gräset ligga kvar för att utnyttja de värdefulla näringsämnen som det avger för att göda gräsmattan. Denna metod ökar gräsmattans motståndskraft mot sjukdomar, torka och insekter, och har dessutom den positiva bieffekten att du slipper samla upp allt gräs.

  Enkel att använda och sköter sig själv
  Robomows gräsklippare är mycket enkla att använda, och sköter sig så gott som helt själva. Gör upp ett veckoschema i den lättanvända menyn på RL 2000 så åker den från basstationen på de tider och dagar du har angett. Skulle någon försöka stjäla Robomow när den är ute och klipper aktiveras ett larm som tillfälligt låser den tills rätt kod anges. Du behöver med andra ord inte ens hålla koll på Robomow eftersom dess automatiska funktioner låter dig lägga din tid på helt andra saker.

  Robomow RL 2000 kostar 19 990 SEK och finns tillgänglig på marknaden idag.

  För ytterligare specifikationer och filmer på RL 2000, besök www.robomow.se, eller se bifogade pressbilder.

  Presskontakter:
  Thomas Kjellin
  Tidab AB (Generalagent för Robomow)
  0708-83 06 64
  thomas@tidab.se
   
  Rasmus Löwenmo
  LEWIS PR
  0708-95 01 84

  rasmus.lowenmo@lewispr.com

  Om Robomow
  Robomow är ett ledande varumärke som säljer olika typer av automatiska robotgräsklippare. Våra produkter låter människor slå sig fria från den rutinmässiga sysslan att klippa gräsmattan, och på så sätt få tid över till annat som man prioriterar mer. Robomow bryr sig om miljön och fokuserar helt på miljövänliga produkter och funktioner.  

  Robomow tillverkas av Friendly Robotics, grundat 1995. Företaget har utvecklat och industrialiserat flera olika modeller av robotgräsklippare och andra hemelektroniska robothjälpmedel som exempelvis en robotdammsugare. Friendly Robotics produkter säljs över hela Europa, i USA och Kanada, Sydafrika, Australien och Nya Zeeland.


  Back