Contactinfo pers

  Robomap neemt de maat van het gazon

  Andelst, 19 maart 2013 – Hoe groot is mijn gazon? Dat is  de veelgestelde vraag waar de meeste huiseigenaren het  antwoord  niet  op  weten.  Robomow,  leverancier  van  volautomatische gazonmaaiers, introduceert Robomap ‐  een handig hulpmiddel om de omvang van ieder gazon  eenvoudig te bepalen.  

   more »


  Robomow introduceert de RS 630

  Andelst, 5 maart 2013 – Met de introductie van de RS 630 introduceert Robomow de eerste volautomatische gazonmaaier van de volgende generatie. Robomow RS 630 is geschikt voor het maaien van gazons met een oppervlakte tot wel 3000 m².

   more »


  Robotmaaiers vs. loopmaaiers

  Het gras maaien is geen al te populaire karwei. Het is een vervelende en tijdrovende bezigheid – zelfs onze kinderen houden er niet van, ondanks de belofte van een beetje zakgeld. Robotmaaiers worden een steeds populairdere keuze onder de tal van huiseigenaars die een goed onderhouden gazon willen, zonder dat ze zelf hun gras hoeven te maaien.

   more »


  Waarom het gazon maaien slecht voor u is

  Het gazon maaien wordt door velen beschouwd als een vervelende taak die vaak vermeden wordt tot de tuin een wildernis is geworden. Maar er is meer – recent onderzoek heeft uitgewezen dat het grasmaaien feitelijk schadelijk kan zijn voor uw gezondheid.

   more »


  Een grasallergie zou u er niet van mogen weerhouden een schitterend onderhouden gazon te hebben

  Een grasallergie is een vaak voorkomende aandoening die zich tijdens de lente en de zomer manifesteert. Allergie voor gras wordt vaak verward met hooikoorts, omdat de symptomen zeer veel op elkaar lijken. Grasallergie kan zich ook voordoen op een wijze die veel lijkt op astma.

   more »


  De waarheid over grasrecycling en vilt

  Voor de meeste mensen staat het idee van grasresten op het gazon na het maaien gelijk aan een onverzorgde tuin of, nog erger, een tuin die vatbaar is voor vervilting. Losse grasresten die achterblijven na grasrecycling (of mulching) staan echter volledig los van viltvorming. In feite zal een maaier, die met de mulchingfunctie is uitgerust, waarschijnlijk reeds aanwezig vilt verwijderen.

   more »


  Maak uw tuin klaar voor de lente

  De winter is bijna voorbij en uw gazon hoeft niet langer strijd te leveren tegen de winterse buien – het is tijd om uw gazon klaar te maken voor de lente. Tenzij u de rest van het jaar wilt lijden, loont het echt wel de moeite om tijd te investeren in het voorbereiden van uw gazon.

   more »


  Nieuw in maaiseizoen 2012 ‐ Robomow RM510

  Andelst, 1 februari 2012 – Robomow luidt het maaiseizoen 2012 in met de introductie van de Robomow RM510. Deze robotmaaier is sterk, stil en goed voor gazons tot 500 vierkante meter. Buren zijn tijdens de vakantie niet meer nodig voor het gras. En als volautomaat past hij ook goed op het gazon van het tweede huisje.

   more »