MAAIEN

  Ruimt de Robomow het gemaaide gras op?

  Nee. Robomow ruimt geen gemaaid gras op. Het gebruikt in plaats daarvan een methode die 'mulchen' wordt genoemd. Bij mulchen wordt het gras in hele kleine stukjes versnipperd die op natuurlijke wijze in de bodem worden opgenomen, waardoor deze de voedingsstoffen weer terugkrijgt.

  Hoe zit het met bomen, bloemen, vijvers en andere voorwerpen op het gazon?

  Robomow is volledig uitgerust om om te gaan met alle voorwerpen die op het gazon worden aangetroffen, door gewoon van richting te veranderen of door de locatie van 'perimetereilanden'* op te merken. *Perimetereilanden moeten in de eerste installatie worden opgenomen om bloemperken en andere zachte obstakels op het gazon te beschermen. Bomen en andere harde voorwerpen hoeven niet als perimetereilanden worden opgenomen.

  Is de Robomow veilig voor kinderen en huisdieren?

  Robomow is uitgerust met een aantal veiligheidsfuncties, waardoor het een buitengewoon veilig product is. Robomow voldoet ook volkomen aan alle veiligheidseisen die aan robotmaaiers worden gesteld.

  Hoe zit het met de randen?

  Robomow heeft een unieke 'randmodus'. Robomow is de enige maaier die verder dan zijn eigen wiel kan maaien, en is ook ontworpen om tot de uiterste rand van uw gazon te rijden, waardoor de hele rand van het gazon gemaaid wordt met een prachtig eindresultaat.

  Hoe lang doet de Robomow erover om mijn gazon te maaien?

  Robomow maait het gras langzamer dan een normaal persoon zou doen. Maar u kunt de Robomow instellen om uw gazon bij te houden op een tijd die u uitkomt, en uw gazon wordt het hele jaar door onderhouden. En als toppunt van gemak kunt u de Robomow zelfs ‘s nachts aan het werk zetten!

  Is de Robomow geschikt voor mijn gazon?

  Robomow is geschikt voor gazons van elke vorm en afmeting die met een loopmaaier of een maaitrekker kunnen worden gemaaid.

  Kan iemand mijn Robomow stelen?

  Robomow is uitgerust met een geavanceerd systeem tegen diefstal dat een alarmsignaal laat klinken als de Robomow uit het basisstation wordt genomen, zonder de code in te voeren.

  Hoeveel bedragen de jaarlijkse kosten van het gebruik van de Robomow?

  De gebruikskosten van de Robomow verschillen per model. De gebruikskosten van de RC/TC/MC modellen liggen tussen de € 11,3 en € 18,3 per jaar, en tussen € 26,7 en € 51,80 voor ONDERHOUD en OPSLAG

  Welke garantie wordt er gegeven?

  Alle Robomow-modellen hebben 2 jaar garantie op alle onderdelen, behalve voor de batterij waar een garantie van één jaar voor geldt.

  Welke onderdelen zal ik met verloop van tijd moeten vervangen?

  Robomow heeft twee onderdelen die vervangen moeten worden: • De bladen – we raden u aan deze elk seizoen te vervangen
  • De batterij – deze heeft een levensduur van 2 – 4 jaar, afhankelijk van het gebruik

  Hoe maak ik mijn Robomow schoon?

  U kunt uw Robomow het beste schoonmaken door de onderkant van de maaier met een scherp stuk gereedschap af te schrapen, om vervolgens de bovenkant met een vochtige of natte doek schoon te vegen. Gebruik NOOIT een tuinslang of een ander soort vloeistof om de onderkant van de maaier mee schoon te maken.

  Hoe moet ik mijn Robomow in de winter stallen?

  1. Maak uw Robomow schoon voordat u deze stalt voor de winter.
  2. Tijdens de winter moet u uw Robomow voortdurend opladen om schade aan de batterijen te voorkomen (wij verwijzen u naar het 'Onderhoud en opslag'-gedeelte van uw gebruikshandleiding).
  3. Stal de maaier op een droge plaats, bij voorkeur op kamertemperatuur.