Bespaar geld & help het milieu

  Bespaar geld

  Bemesting

  Het reduceert de nodige gazonmeststoffen omdat de grasresten voorzien in circa ¼ van de jaarlijkse behoefte aan meststoffen van het gazon. Vallende grasresten zijn gratis voedsel voor uw gazon. Grasresten werken als een natuurlijke meststof. Als de grasresten vergaan, staan zij hun voedingsstoffen af aan het gazon. Ze bevatten stikstof (produceren ongeveer een derde van de totale behoefte aan stikstof), kalium en fosfor en ook kleine hoeveelheden van andere essentiële plantenvoedingsstoffen. Omdat voedingsstoffen teruggegeven worden aan de aarde, hoeft u niet zo vaak meststof te kopen.

  Water

  Het reduceert de hoeveelheid water die nodig is voor gazons omdat de grasresten voor circa 80 - 85% uit water bestaan. Grasrecycling vertraagt verdampingsverlies van het grondoppervlak en houdt water vast. De meeste gazons hebben minder water nodig bij grasrecycling. 

  Belastingen

  Grasrecycling betekent dat het niet nodig is om belastinggeld te verspillen aan afvalbergen van gras. Gras dumpen is een verspilling van al dat voedzame gras dat gebruikt kan worden om grasvelden te bemesten zodat er fors kan worden bespaard op meststoffen en waterrekeningen. Belastinggeld zou beter aan andere diensten en projecten uitgegeven kunnen worden dan aan arbeid, vrachtauto’s, brandstof en kostbare vrije ruimte die gebruikt wordt voor de afvalbergen.

  Help het milieu

  Grasrecycling met Robomow® van Friendly Robotics is een eenvoudige, makkelijke manier voor iedere huiseigenaar om iets goeds te doen voor het milieu.

  Bespaar ruimte – Grasrecycling is een verantwoorde, milieutechnische toepassing en een mogelijkheid voor alle huiseigenaren hun afval te beperken en ruimte te besparen. Grasresten vermeerderen het volume van het huisvuil met 20% tot 50% tussen de maanden maart en september.

  Bespaar energiebronnen - Door Robomow® van  Friendly Robotics te gebruiken, helpt u energiebronnen te besparen door het terugdringen van de noodzaak om grasafval op te halen en naar verre opslagplaatsen te brengen. Grasrecycling verhoogt de weerstand van het gazon voor droogte, vertraagt verdampingsverlies van het grondoppervlak en houdt water vast. Vermindering van meststoffen en watergebruik betekent minder afvalstoffen van uw gazon, wat kan leiden tot oppervlakte- en grondwatervervuiling.

  Bespaar lucht – De meeste van ons denken niet dat tuinmachines veel luchtvervuiling veroorzaken, maar de kleine motoren in grasmaaiers zijn feitelijk een beduidende bron van smog. Motoren van tuinmachines stoten hoge hoeveelheden uit van koolmonoxide, vluchtige organische mengsels en stikstofoxide, ze produceren tot 5% van de gehele luchtvervuiling. Een  conventionele grasmaaier vervuilt in een uur net zoveel als 40 nieuwe type auto’s.

  Dus wat is de oplossing? Robomow® van Friendly Robotics is accuaangedreven, kan drie uur werken tussen het opladen, is makkelijk te starten en verbruikt geen benzine, olie, of bougies, waardoor hij blijvend goedkoop is en er zijn geen uitlaatgassen.

   

   

   

   

  Beperk het geluidsniveau –Het geluidsniveau van Robomow® van Friendly Robotics is beduidend lager dan een conventionele grasmaaier, zo is het mogelijk op elk gewenste tijdstip te maaien zonder de buren te veel te storen.