Maak uw tuin klaar voor de lente

  De winter is bijna voorbij en uw gazon hoeft niet langer strijd te leveren tegen de winterse buien – het is tijd om uw gazon klaar te maken voor de lente. Tenzij u de rest van het jaar wilt lijden, loont het echt wel de moeite om tijd te investeren in het voorbereiden van uw gazon.

  Wanneer de temperatuur begint te stijgen en er meer daglicht is heeft u zeeën van tijd om voorbereidende routines voor een lentegazon aan te wenden om u te verzekeren van een gezonde tuin. Uw gras heeft het tijdens de wintermaanden zwaar te verduren gehad, maar als het weer zachter wordt en de temperatuur 5 graden haalt, zal uw gazon beginnen te groeien.

  Indien u al vroeg in het seizoen begint met het verzorgen van uw gazon, zal het tijdens de zomermaanden gemakkelijker zijn om het in stand te houden.

  Herstel verwaarloosde gazons en voed uw tuin

  Het grootste probleem met het verwaarlozen van uw gazon tijdens de winter is de opbouw van een viltlaag. Het is dus zeer belangrijk om uw tuin te harken. Bij het harken verwijdert u niet alleen bladeren, maar het kan ook helpen om dode grassprietjes te verwijderen die uiteindelijk vilt kunnen vormen.

  Het is ook belangrijk uw gazon te controleren op kale plekken die te lijden hebben gehad onder gesmolten sneeuw, omdat nieuw gras hier moeilijk doorheen kan komen – harken zal het gras doen herleven.

  Naast het gebruik van meststoffen, kunt u uw gazon ook voeden door gebruik te maken van een maaier met mulchingtechniek. Een grasrecyclagemaaier verspreidt grassnippers – die veel water en stikstof bevatten – over uw gazon. Wanneer de grassnippers composteren, worden niet enkel essentiële voedingsstoffen terug in de bodem gebracht, maar deze kunnen ook bijdragen aan het elimineren van vilt.

  Investeer in een nieuwe grasmaaier

  Na een lange winter zonder te zijn gebruikt, kunnen tal van grasmaaiers kuren vertonen en weigeren te starten. Het kan dus de moeite waarde zijn om uw bestaande grasmaaier een beurt te geven om hem klaar te maken voor de drukke zomermaanden. Misschien bent u uw oude maaier beu, vooral wanneer hij zwaar is en moeilijk voort te duwen, maar hebt u hem nog niet vervangen omdat u grasmaaien een sleur vindt en geen geld wilt spenderen aan iets waar u niet van geniet.

  In plaats van te mopperen over het maaien van het gazon, loont het misschien wel de moeite te overwegen een grasmaaierrobot aan te schaffen die voor u maait, waardoor u meer tijd hebt om van uw tuin te genieten.

  Grasmaaierrobots van Robomow zijn eveneens voorzien van de grasrecyclagetechnologie, die u helpt om uw tuin het hele jaar door gezond te houden zonder dat u hiervoor al te veel inspanningen hoeft te leveren.