Robomow volautomatische gazonmaaiers groener dan ooit!

  Door : Friendly Robotics B.V. 27 mei 2009

  Environmently Friendly LR

  Zondag 21 juni is het Vaderdag. Robomow speelt vader helemaal vrij voor zijn gezin, het hele jaar door, en is daarmee het ultieme vaderdagscadeau!
  De verbeterde milieueigenschappen van de nieuwste Robomow-modellen, zijn te danken aan de fluisterstille Ecostand en de nog scherpere messen. Vanaf dit seizoen is de nieuwe Ecostand standaard op alle modellen. In de Ecostand meet Robomow de grastoestand en kiest daarbij het minimale maaivermogen. Dat scheelt energie, is beter voor het gras en is bovenal fluisterstil. De Ecostand is vanaf dit jaar standaard op alle Robomow-modellen. De verbeterde, gepatenteerde messen, zijn op de Robomow 2009-modellen nóg scherper en sterker. Robomow is de enige volautomatische gazonmaaier die het gras vermaalt tot meststof (mulchen). In combinatie met een optimale messenkamer, mulcht Robomow zoals alleen de beste conventionele maaiers dat kunnen.
  Zes sterke punten van Robomow op milieugebied zijn:

  • Mulchen - vermaalt het gras tot mest. Dat scheelt mest en moeite, en spaart geld en milieu. Omdat het gras niet hoeft te worden afgevoerd, scheelt mulchen ook vrachtwagenkilometers naar de vuilnisbelt.
  • Schone lucht – wordt aangedreven met een accu. Daar komt geen olie of benzine aan te pas. De luchtvervuiling die een benzinemaaier in een uur veroorzaakt, is gelijk aan die van een autorit van 150 kilometer.
  • Ontziet de luchtwegen – is van zichzelf schoon en maait op afstand, dus de gebruiker blijft uit de buurt van stof en maaisel. Gewone maaiers kunnen ademhalingsproblemen veroorzaken en verergeren.
  • Energiezuinig – maait het gazon met veel minder motorvermogen dan conventionele maaiers.
  • Veilig – gebruikers zijn nog nooit gewond geraakt. Wanneer Robomow maait, is de gebruiker uit de buurt van de (beveiligde) messen en wegschietende stenen. Conventionele maaiers waren in 2007 de oorzaak van 80.000 Amerikaanse ziekenhuisbezoeken.
  • Stil – met een geluidsniveau van 65 dB in Ecostand, valt Robomow de buren niet lastig.

  De bestverkopende Robomow-modellen in 2009 zijn:
  De nieuwste versie van de Robomow RM510
  - Voor gazons tot 400 m2
  - Met laadstation en maaiprogramma – geen omkijken naar
  - Compacte mulcher met éénmes-systeem

  De nieuwste versie van de Robomow RL1000
  - Voor gazons tot 1600 m2
  - Met laadstation en maaiprogramma – geen omkijken naar
  - Maaibreedte 53 centimeter, met driemessensysteem voor zwaar gebruik

  Over Robomow
  Friendly Robotics ontwikkelt en verkoopt een complete lijn volautomatische gazonmaaiers. Onze maaiers zorgen voor gemak en bevrijden mensen van routineklussen wat hen tijd overlaat voor de leuke kanten van het tuinieren. Friendly Robotics draagt het milieu hoog in het vaandel en werkt aan steeds betere milieueigenschappen.
  Friendly Robotics is opgericht in 1995 en ontwikkelde en fabriceerde verschillende volautomatische gazonmaaiers en andere huishoudelijke apparaten, zoals stofzuigers. Friendly Robotics producten zijn vrijwel overal verkrijgbaar, zoals in de meeste Europese landen, in de VS en Canada, in Australië en Nieuw-Zeeland en in Zuid-Afrika.

  Meer informatie voor de pers Kijk voor meer informatie en om Robomow in actie te zien op www.robomow.nl, of neem contact met ons op.