PERS


  Robomow introduceert de RS 630

  Brussel, 5 maart 2013 - Met de introductie van de RS 630 introduceert Robomow de eerste volautomatische gazonmaaier van de volgende generatie. Robomow RS 630 is geschikt voor het maaien van gazons met een oppervlakte tot wel 3000 m². more »

  Robotmaaiers vs. loopmaaiers

  Het gras maaien is geen al te populaire karwei. Het is een vervelende en tijdrovende bezigheid – zelfs onze kinderen houden er niet van, ondanks de belofte van een beetje zakgeld. Robotmaaiers worden een steeds populairdere keuze onder de tal van huiseigenaars die een goed onderhouden gazon willen, zonder dat ze zelf hun gras hoeven te maaien. more »

  Waarom het gazon maaien slecht voor u is

  Het gazon maaien wordt door velen beschouwd als een vervelende taak die vaak vermeden wordt tot de tuin een wildernis is geworden. Maar er is meer – recent onderzoek heeft uitgewezen dat het grasmaaien feitelijk schadelijk kan zijn voor uw gezondheid. more »

  Een grasallergie zou u er niet van mogen weerhouden een schitterend onderhouden gazon te hebben

  Een grasallergie is een vaak voorkomende aandoening die zich tijdens de lente en de zomer manifesteert. Allergie voor gras wordt vaak verward met hooikoorts, omdat de symptomen zeer veel op elkaar lijken. Grasallergie kan zich ook voordoen op een wijze die veel lijkt op astma. more »

  De waarheid over grasrecycling en vilt

  Voor de meeste mensen staat de idee van grasresten op het gazon na het maaien gelijk aan een onverzorgde tuin of, nog erger, een tuin die vatbaar is voor vervilting. Losse grasresten die achterblijven na grasrecycling (of mulching) staan echter volledig los van viltvorming. In feite zal een maaier, die met de mulchingfunctie is uitgerust, waarschijnlijk reeds aanwezig vilt verwijderen. more »

  Maak uw tuin klaar voor de lente

  De winter is bijna voorbij en uw gazon hoeft niet langer strijd te leveren tegen de winterse buien – het is tijd om uw gazon klaar te maken voor de lente. Tenzij u de rest van het jaar wilt lijden, loont het echt wel de moeite om tijd te investeren in het voorbereiden van uw gazon. more »

  Zorg ervoor dat het gras aan uw kant groener is (zonder een vinger uit te steken ...)

  April 2012 – Voor de lente 2012 werd de Robomow-technologie met enkele belangrijke innovaties uitgebreid. De RM510, geschikt voor tuinen tot max. 500 m², is daardoor niet alleen de meest robuuste volautomatische grasmaaier op de markt, maar ook uiterst eenvoudig te installeren ongeacht de vorm van de tuin. more »

  Nieuw in maaiseizoen 2012 - Robomow RM510

  Januari 2012 – Robomow luidt het maaiseizoen 2012 in met de introductie van de Robomow RM510. Deze robotmaaier is sterk, stil en goed voor gazons tot 500 vierkante meter. Buren zijn tijdens de vakantie niet meer nodig voor het gras. En als volautomaat past hij ook goed op het gazon van het tweede huisje. more »

  Tips voor het onderhoud van uw gazon. Met Robomow wordt dat gemakkelijker dan ooit!

  April 2011. Veel mensen zijn ervan overtuigd dat het perfecte gazononderhoud heel wat tijd en energie vergt. De experts van Robomow zijn een andere mening toegedaan en hebben een reeks van tips voor u klaar. Wanneer u die tips voor het onderhoud van uw gazon volgt, krijgt u een prachtig en gezond gazon en zult u al snel merken dat het onderhoud ervan gemakkelijker is dan ooit! more »

  Ecologisch leven zonder zich in te spannen….Met Robomow® houdt u niet alleen uw tuin, maar ook een stukje van de planeet proper, terwijl u relaxed toekijkt.

  Februari 2011 – Drie op vier Belgische huiseigenaars zijn de trotse bezitters van een tuin. Grasmaaien is dan ook voor velen een (soms vervelend) terugkerend karwei. Maar, grasmaaien is heel gemakkelijk geworden dankzij Robomow van Friendly Robotics. Deze volautomatische gazonmaaiers maaien het gras terwijl de fiere eigenaar lekker iets anders kan doen, of gewoon toekijkt hoe mooi het gazon gemaaid wordt, zonder menselijke tussenkomst. Robomow toestellen zijn eenvoudig in gebruik, gemakkelijk te installeren en perfect voor kleine en grote gazons. Zowel voor vlakke gazons als voor gazons met hoogteverschillen en met regelmatige of grillige contouren. more »