Robotmaaiers vs. loopmaaiers

  Het gras maaien is geen al te populaire karwei. Het is een vervelende en tijdrovende bezigheid – zelfs onze kinderen houden er niet van, ondanks de belofte van een beetje zakgeld. Robotmaaiers worden een steeds populairdere keuze onder de tal van huiseigenaars die een goed onderhouden gazon willen, zonder dat ze zelf hun gras hoeven te maaien.

  Welke is de veiligste grasmaaier?

  Ongevallen thuis komen het vaakst voor in de tuin, vooral wanneer mensen een loopmaaier hebben. Alleen al wanneer u zich in de buurt van een grasmaaier bevindt, is het gevaarlijk aangezien u ernstig gewond kunt raken wanneer u in contact komt met de snijbladen van de grasmaaier. De snijbladen kunnen ook voorwerpen waarmee ze in contact komen, zoals stenen en takken, wegslingeren en zo het lichaam raken of zelfs in de ogen terecht komen. Ook kunnen ze ernstige risico’s inhouden voor kinderen wanneer ze dicht in de buurt van de grasmaaier komen.

  Er zijn nog geen ongevallen gemeld door het gebruik van een Robomow, niet in het minst omdat u niet echt in contact hoeft te komen met de grasmaaier terwijl het gras maait - hij maait, u niet. De speciaal ontworpen veiligheidsvoorzieningen zorgen er ook voor dat ongevallen worden voorkomen, aangezien de snijbladen onmiddellijk stoppen met draaien wanneer de Robomow wordt opgetild en aangezien de kinderbeveiligingsfunctie voorkomt dat niet-bevoegde personen de machine bedienen.

  Hoe milieuvriendelijk zijn grasmaaiers?

  Robomow is optimaal geschikt voor grasrecycling, waarbij de net gemaaide grassnippers op het gazon blijven liggen. Hierdoor worden niet alleen voordelige voedingsstoffen aan de bodem toegevoegd, maar ook wordt bespaard op het vlak van storten en energie aangezien het niet langer nodig is zakken met grasresten naar het containerpark te slepen. Robomow wordt door een batterij aangedreven. Daardoor worden er geen schadelijke stoffen uitgestoten of schade toegebracht aan het milieu. Ook is de kans zeer klein dat deze robotmaaiers de buren zullen storen aangezien ze gedurende slechts een paar uur elke dag werken.

  Anderzijds zijn loopmaaiers verantwoordelijk voor een aanzienlijke hoeveelheden schadelijke stoffen die worden uitgestoten, zoals koolstofmonoxide en stikstofoxiden. De standaard grasmaaier verzamelt ook grassnippers die veel voedingsstoffen bevatten en waar men zich moet van kunnen ontdoen. Deze grasresten zijn goed voor bijna 50% van het volume aan huishoudelijk afval tussen maart en september.

  Welke grasmaaier bezorgt me het mooiste gazon?

  Ook al levert de Robomow niet het zichtbaar afgereden gazon op waar mensen zo van houden, toch zorgt hij voor een gelijkmatig maairesultaat en geeft hij uw gazon een tapijtachtige look. Uw gras zal er mooi blijven uitzien omdat robotmaaiers regelmatiger maaien.

  Loopmaaiers geven uw gazon geen gelijkmatig resultaat aangezien het gras vaak te kort wordt afgemaaid om te vermijden dat de karwei zo dikwijls moet worden uitgevoerd. De Robomow geeft uw tuin evenwel een natuurlijke en verzorgde look.

  Welke grasmaaier is gerieflijker?

  Loopmaaiers vereisen dat u de nodige tijd uittrekt om uw gazon te maaien, wat verschillende uren in beslag kan nemen wanneer u een grote tuin hebt. Met een Robomow hoeft u zelfs niet thuis te zijn. Robomow verlaat zijn basisstation op een vooraf geprogrammeerd tijdstip van de dag en maait het gazon volledig zelfstandig. Hierdoor beschikt u over meer tijd om met uw gezin door te brengen en van het leven te genieten zonder dat u zich over uw tuin hoeft te bekommeren.

   

  Meer informatie voor de pers

  Foto’s in hoge en lage resolutie, klik op deze link:
  http://www.robomow.com/robomow-images/index.php

  Kijk voor meer informatie en om Robomow in actie te zien, op www.robomow.com/nl-Belgium of neem contact met:

  Germaine Basteleijsens
  OCTANE PR 
  Tel: 03 410 18 58
  E-mail: germaine.basteleijsens@octanepr.com