Tips voor het onderhoud van uw gazon. Met Robomow wordt dat gemakkelijker dan ooit!

  April 2011.  Veel mensen zijn ervan overtuigd dat het perfecte gazononderhoud heel wat tijd en energie vergt. De experts van Robomow zijn een andere mening toegedaan en hebben een reeks van tips voor u klaar. Wanneer u die tips voor het onderhoud van uw gazon volgt, krijgt u een prachtig en gezond gazon en zult u al snel merken dat het onderhoud ervan gemakkelijker is dan ooit!

  Gras moet u vaak maaien! Tijdens de periode van de zogenaamde snelle groei moet u het gras om de 3 à 5 dagen maaien, voordat het te lang wordt. De maairesten worden heel snel ontbonden en bedekken het gazon niet.

  • Volg de "1/3e-regel": maai nooit meer dan een derde van de lengte van het gras af. Een goede maaibeurt levert dan maairesten op die het oppervlak van het gazon niet bedekken. In de lente echter, wanneer het gras snel groeit, kan het soms nodig zijn om het twee keer na elkaar te maaien.
  • Besproei uw gazon tussen 04.00 en 08.00 uur ’s ochtends: het is belangrijk om uw gazon vroeg in de ochtend te besproeien zodat het water de tijd heeft om in de bodem door te dringen vooraleer het door de zonnewarmte verdampt. Het gazon heeft tussen 3 en 4 cm water per week nodig. Als het water diep in de grond kan doordringen, kan het gras zijn wortelstelsel ontwikkelen zodat het beter tegen ziektes en droogte bestand is.
  • Overdrijf niet met sproeien: te veel water geven, is niet alleen verspilling, maar bevordert ook de groei van het gras zodat dat nog vaker gemaaid moet worden. Laat de grond tussen de verschillende sproeibeurten gedeeltelijk opdrogen en gebruik een schroevendraaier of een vergelijkbaar instrument om te meten hoe diep het vocht zit.
  • Wanneer u de maairesten op het gazon laat liggen (ook wel bekend als ‘mulchen’), moet u minder vaak sproeien: de maairesten bestaan immers voor 85% uit water. Die werkwijze vermindert dus het waterverlies door verdamping en houdt het water in de grond.
  • Mulchen vermindert ook de behoefte aan meststoffen: de maairesten leveren haast een kwart van de jaarlijkse behoeften van uw gazon.
  • Hou het mes van uw grasmaaier scherp: met een scherp mes kunt u het gras zuiver, doeltreffend en in alle veiligheid maaien. Een bot mes scheurt en kneust de uiteinden van het gras zodat micro-organismen gemakkelijker in de plant kunnen dringen waardoor die kan verzwakken. Het verdient aanbeveling om het mes van de Robomow minstens één keer per jaar te vervangen.
  • Een kleine hoeveelheid kalk komt de gezondheid van uw gazon ten goede: de maairesten bestaan hoofdzakelijk uit water en een kleine hoeveelheid lignine zodat ze snel ontbinden. Een kleine hoeveelheid kalk (ongeveer 1,5 cm) doet het grasveld goed vermits de maairesten het wortelstelsel tegen de warmte beschermen en het waterverlies beperken. Al jaren worden golfvelden, sportterreinen en parken met mulch-maaiers onderhouden. Die hebben geen opvangzak en we weten waarom!

  Wanneer u die eenvoudige tips van de maaispecialisten van Robomow volgt om uw gazon te onderhouden, krijgt u een gezond en prachtig gazon waar uw buren voor in bewondering zullen staan. Gras maaien vergt echter heel wat tijd. En als u geen tijd hebt om uw gras vaak te maaien, kan het lonen om die taak aan een grasmaaier Robomow toe te vertrouwen, een maairobot die het gras automatisch maait.

   

  Lezers kunnen meer informatie over de producten en verkooppunten in België vinden op : www.robomow.be of op het nummer: 070-660124 (€ 0,30 p/m)

   

  Op deze website kan men ook een filmpje bekijken van Robomow in actie.

   

  Voor persfoto’s, klik hierhttp://www.robomow.fr/robomow-images/

   

   

  Voor meer persinformatie

  Germaine Basteleijsens

  germaine.basteleijsens@octanepr.com

  Tel: +32 (0)3 410 18 58

  Gsm: +32 (0)495 27 49 94

   

  Over Robomow®

   

  Robomow® is een belangrijke speler in de markt van automatische grasmaaiers.  Onze innoverende producten maken het leven gemakkelijker.  Robomow®  grasmaaiers zijn milieuvriendelijk.

   

  Robomow®  is een product van Friendly Robotics®, opgericht in 1995.   Het bedrijf is marktleider in het ontwerpen en vervaardigen van automatische grasmaaiers en andere huishoudelijke robottoepassingen.    Robomow® modellenworden verkocht in Europa, de VS, Canada, Zuid-Afrika, Australië en Nieuw-Zeeland.


  Back