Sopivat nurmikot

  Mistä tiedän, että se toimii nurmikollani?

  Jos nurmikkosi voidaan leikata työnnettävällä ruohonleikkurilla, myös Robomow® toimii pystyy siihen. (Alkuun)

  Miten osaan valita pihalleni sopivan Robomow®-mallin?

  Mallia valitessa tulee ottaa huomioon kaksi peruskriteeriä: nurmikon koko ja tukiaseman tarve. RL2000-, RM400 sekä City 110 ja City 120-mallit on varustettu tukiasemalla,  joka tekee työstä täysin automaattista. Nämä mallit lähtevät automaattisesti tukiasemalta ohjelmoituina ajankohtina. Muiden mallien kanssa sinun täytyy vain ohjata Robomow® nurmikolle ja painaa GO-nappia. (Alkuun)

  Nurmikollani on puita ja muita esineitä. Kuinka se toimii niiden kanssa?

  Nurmikolla olevat puut tai muut alueet, joille leikkurin ei tulisi mennä, voidaan hoitaa kahdella eri tavalla. Jos este on kiinteä ja vähintään 20 cm korkea, leikkuri törmää siihen, puskurin sensorit havaitsevat esteen, ja leikkuri muuttaa suuntaansa. Muut alueet, kuten kukkapenkit tai uima-altaat, rajataan leikkausalueelta käyttäen samaa johdinta kuin ulkoreunoillakin. Esteen ympärille vedetään silmukka muun alueen rajaamisen yhteydessä. Esteeseen päin ja siitä poispäin kulkevat johdot asennetaan aivan toistensa viereen. Tällöin vierekkäiset johtimet kumoavat toistensa signaalit ja päästävät leikkurin ylitseen, mutta pitävät sen poissuljetun alueen ulkopuolella.(Alkuun)

  Pelkään että se varastetaan, jos nurmikko leikataan olessani poissa tai yöllä.

  Useimmat Robomow®-mallit on varustettu varkaudenestojärjestelmällä: voit valita 4-numeroisen koodin, joka pitää syöttää jokaisella käyttökerralla. Ruohonleikkuri on täysin hyödytön ilman koodia. RL-ruohonleikkurit painavat n. 35 kiloa akun kanssa, joten sitä ei ole helppo kantaa pois. Jos leikkuri on käytössä, täytyy tietää, miten se sammutetaan. Robomow® on todella hiljainen, joten se ei herätä huomiota toimiessaan valvomattomana. Vaikka varkaudet ovatkin harmittava osa jokapäiväistä elämäämme, Robomow®-varkauksista ei ole tullut yleistä ilmiötä. Päätös on tietenkin henkilökohtainen, ja sitä tehdessä pitää ottaa huomioon omat kokemukset, yhteisö ja naapurusto. (Alkuun)

  Se liikkuu nurmikolla moneen eri suuntaan. Eikö se jätä raitoja, jotka saavat nurmikkoni näyttämään tilkkutäkiltä?

  Robomow® ei jätä leikatessaan raitoja nurmikollesi; sen jälki on hämmästyttävän tasainen ja yhdenmukainen. Koska sen pyörivät terät eivät aiheuta voimakasta ilmavirtausta, ruoho ei levity samalla tavalla kuin työnnettävien leikkurien kanssa, eikä raitoja pääse syntymään. Leikkausjälki on kuitenkin parempi kuin perinteisillä työnnettävillä leikkureilla, koska se liikkuu nurmikolla moneen eri suuntaan. (Alkuun)

  Mutta pidän raidoista nurmikollani...

  Perinteinen työnnettävä leikkuri jättää raitoja, koska ei mahda sille mitään. Jos siis haluat raitoja nurmikollesi, niiden kannattaa näyttää hyvältä ja siistiltä. Robomow'lla® raitoja ei synny, joten ei ole syytä huoleen. (Alkuun)

  Minulla on useampi kuin yksi nurmikko - voinko asentaa Robomow'n®?

  Kyllä - RM400 ja RL2000 mallit voivat huolehtia jopa neljästä eri nurmikosta täysin automaattisesti. Robomow® voidaan asentaa matkaamaan automaattisesti nurmikolta toiselle esim. polkuja pitkin tai ajotien yli ilman, että se tarvitsee apuasi. Se on siis 100 % automaattista. (Alkuun)

  Ulkoisia tukiasemia (City110/120,RM400 ja RL2000) ei ole katettu – sopivatko ne käyttöön sateisissa olosuhteissa?

  Kyllä - kaikki ovat täysin vedenkestäviä. Sekä Robomow® että tukiasema ovat täysin säänkestäviä. Integroitu sadesensori pystyy määrittämään ruohon tilan ja sääolosuhteet ja muuttaa ohjelmointia niiden mukaisesti. Latausaseman liittimet ovat korkealaatuista ruostumatonta terästä. (Alkuun)